Home / Articole / Avem o tara foarte frumoasa
Avem o tara foarte frumoasa

Avem o tara foarte frumoasa

Avem o tara foarte frumoasaAvem o tara foarte frumoasa

România a fost, este și va rămâne o tara frumoasa datorită reliefului diversificat de care turiștii atât români cât și străini s-au îndrăgostit de la prima vedere. Lanțul Carpatic, Delta Dunării, Marea Neagră, lacuri glaciare, păduri, grote de sute de ani, dealuri și câmpii foarte vechi sunt câteva elemente din minunata natură a țării noastre care atrage an de an din ce în ce mai mulți turiști și investitori străini.

E păcat ca nu ne promovăm bogățiile tarii și frumusețea carpatică, ci o fac alții cum nu se poate mai bine. Vă prezint mai jos un documentar minunat realizat cu măiestrie de britanicul Charlie Ottley, unde ne prezintă frumusețile țării noastre, unde reliefează traiul de la țară, de la munte, acolo unde oamenii conviețuiesc în armonie cu animalele sălbatice ajutând la menținerea lanțului trofic.

România – o țară foarte frumoasă 1/3 subtitrat în limba română.

Avem o tara foarte frumoasa în ciuda faptului că cei care sunt puși ca miniștri în anumite domenii precum turism, agricultură, dezvoltare și asa mai departe nu își dau interesul în a prospera și a promova cat mai bine meleagurile atât de mult râvnite de străini.

Însă, noi, românii de rând, suntem foarte bucuroși că în țara noastră încă mai pâlpâie viața în forma ei ancestrală, încă mai răsună melodios versurile “Pe-un picior de plai / Pe-o gură de rai…” ale Mioriței, încă se mai aude buciumul de dor din gura lui Badea Vasile care menține tradiția din moși strămoși și încă mai ies oale de lut din mâinile meșteșugarilor transilvăneni. Români care iubesc România, încă mai păstrează viu graiul nostru și-l promovează prin cântec pentru ca generațiile viitoare să nu-și uite rădăcinile, încă mai sunt gospodine care mențin rețete ale bucatelor romanești tradiționale încă de pe vremuri oferind astfel produse ecologice. Suntem plini de E-uri, chimicale și aditivi din produsele importate și ar trebui să susținem mai mult țăranul autohton care abia mai răzbește în epoca modernă cu atâtea legi și standarde europene. Avem o tara foarte frumoasa cu oameni minunați care duc mai departe meșteșugul și tradiția care le-au moștenit de la strămoși și cu care ne mândrim. La fel am dori să ne mândrim și cu cei puși în vârful conducerii, să ne apere interesele, să ne susțină activitățile și să ne promoveze produsele și tradițiile pe care le urmăm de sute de ani.

România – o țară foarte frumoasă 2/3 subtitrat în limba română.

Bucovina cu minunatele ei bucate, Transilvania cu legendele ei care dăinuie peste hotare, Banatul și Crișana cu frumusețile naturii, Maramureș-ul cu minunatul lui port ardelenesc și tradițiile păstrate cu sfințenie de localnici, Dobrogea cu podișurile sale vechi de milenii, Moldova cu impresionanta ei istorie, Muntenia și Oltenia cu minunatele lor câmpii, toate aceste regiuni pline de tradiție și istorie formează minunata tara România.

Ne-am dori ca românii noștri să rămână în țară, să își muncească pământul moștenit de la bunici cu truda asa cum ei la rândul lor l-au muncit, să își crească copiii în armonie și cu respect față de tradițiile romanești, să se bucure de natura pe care Dumnezeu a lăsat-o în țara noastră și să ducă mai departe versurile baladelor populare romanești pe care le auzim cu placere la umbra unui copac bătrân. Avem o tara foarte frumoasa și dorim să păstram obiceiurile și sărbătorile pe care le avem de sute de ani și cu care am crescut.

Vă invit să urmăriți și a treia parte a documentarului și să meditați asupra lui.
România – o țară foarte frumoasă 3/3 subtitrat în limba română.

Avem o tara foarte frumoasa România a fost, este și va rămâne o tara frumoasa datorită reliefului diversificat de care turiștii atât români cât și străini s-au îndrăgostit de la prima vedere. Lanțul Carpatic, Delta Dunării, Marea Neagră, lacuri glaciare, păduri, grote de sute de ani, dealuri și câmpii foarte vechi sunt câteva elemente din ...

Review Overview

Frumusetile naturii
Romania Pitoreasca
Mestesuguri si traditii
Obiceiuri si cantece

Parerea dvs.

Summary : Votati!

User Rating: 4.98 ( 1 votes)
100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>