Home / Articole / Daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una
Daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una

Daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una

Daca nu-ti gasesti calea creaza-ti una

Daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una.

Este una din multele fraze motivante care te plasează într-un moment de meditație asupra vieții tale, a ceea ce ești și ceea ce vrei sa devii, a ceea ce ai realizat și ce vrei sa realizezi în viitor.

Dacă ar fi să descriem poza alăturată și mesajul pe care îl transmite mai întâi ne-am gândi dacă nu cumva există o cale pe care mergem, pe care o urmăm sau pe care ne-am format-o chiar și în mintea noastră ca un plan personal de urmat.

Dacă există această cale deja, atunci trecem la faza a doua în care ne întrebăm dacă este calea cea corecta, dacă este ceea ce vrem să facem și să devenim în viață. Mulți dintre noi am fost întrebați la scoală ce vrem să devenim când vom fi mari. Răspunsurile nu au întârziat să apară, fiecare dorindu-și să devină, doctor, polițist, avocat, profesor, șofer sau chiar patron. Pe măsura ce creșteam, aceste dorințe fie se conturau mai mult, fie își pierdeau din intensitate, dorindu-ne să ne schimbăm profesia.

De ce când eram mici ne doream o meserie, iar când am crescut ne-am dorit alta? Din simplul fapt că, atunci când ești mic, ești inocent și înveți “teoria” despre ce face un doctor, un polițist sau avocat, iar pe măsură ce crești înțelegi mai bine ca nu totul e roz și afli de “corupție”, “neglijență în serviciu”, “mită”, “dezinteres” sau alte efecte negative care iți schimbă părerea inocenta.

Dar oare, care este pană la urmă calea noastră, a fiecăruia? Ce devenim când suntem mari?

Atât din experiență, cât și din ceea ce văd zilnic în jurul meu, la TV, prin mass-media și alte canale, vă spun că devenim, 90% dintre noi “angajați”, iar în contextul economic al țării noastre de astăzi angajatul este egal cu sclav. Probabil ca regula aceasta nu se aplica în totalitate și nu la toți angajații, dar la angajatul de rand, care are un salariu minim pe economie ci o familie cu doi sau mai multi copii, cheltuieli pe taxe și impozite, întreținere, apa, curent, gaze etc. bănuiesc ca se aplica prea bine.

Atunci care este soluția?…vor spune unii. Asa cum am menționat mai sus, daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una. Bănuiesc ca e o soluție pe care o putem dezvolta în multe feluri, însă depinde foarte mult de fiecare în parte și de ceea ce vrea sa facă. Unii s-au lăsat de jobul lor activând ca PFA sau având grija sa își dezvolte propria lui afacere, alții prin priceperea care au acumulat-o la locul de munca au “copiat” ideea și și-au deschis o firmă similară pentru că au simțit potențialul lor, însă nici unul nu a renunțat la ceva sigur pană nu a început treptat, part-time altceva în care vroia să se lanseze.

Multora le e simplu să afirme că își pot părăsi jobul și devin propriul lor șef, însă acest lucru îl știu și ei sigur ca nu prea e posibil atât de rapid, ci se poate face în timp. Sfatul meu este sa căutați alternative de rotunjire a veniturilor dvs lunare și doar în timp sa renunțați la ceva pentru altceva, când veți știi sigur ca merita, așadar, daca nu-ti gasesti calea, creaza-ti una.

Tu ce planuri ai? Care este calea ta? Ce vrei sa faci pe viitor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>