Home / Articole / Lucruri executate hand-made
Lucruri executate hand-made

Lucruri executate hand-made

De-a lungul anilor, generatie dupa generatie s-a lucrat la dezvoltarea tuturor lucrurilor ce ne inconjoara. Cu mult timp in urma casele se construiau din chirpici (un amestec de lut, paie, apa, balegar de cal), in zilele noastre chirpiciul este inlocuit de mortarul de ciment. Casele mai erau construite de altfel si din lemn si aceasta traditie inca se mai pastreaza in zonele muntoase si traditionale, dar se construiesc si din materiale conventionale, caramizi, BCA, boltari din beton etc.

Inainte se lucrau covoare la razboi, mileuri se faceau imbracaminti prin metoda crosetatului, iar in zilele de astazi sunt croitorii specializate care transforma orice material textil in arta, aceasta arta putand fi afisata la prezentari de moda pe numele celor mai mari designeri precum Victoria’s Secret, Catalin Botezatu, Calvin Klein, Chanel, Versace, Gucci, Christian Dior, Emporio Armani etc.

In ceea ce ne priveste pe noi romanii intotdeauna am fost foarte norocosi pentru ca am beneficiat de un mediu prielnic si de traditii puternice prin care mestesugurile s-au transmis de-a lungul anilor din generatie in generatie, de la sculptatul lemnului sau cioplirea in piatra naturala, tamplaria, dogaria, ceramica populara, tesutul popular decorativ, broderia, crosetarea, impletitul din salcie, paie, panusa de porumb sau din papura, pastoritul, agricultura, apicultura, horticultura si multe altele.

Cu ocazia acestui articol am sa va prezint cateva dintre lucruri executate hand-made, din materiale care nu pun in pericol viata sau sanatatea clientilor mei, care incanta privirea si de care va puteti folosi in diferite anotimpuri ale anului la diferite ocazii sau sarbatori.

posete
1. Genti, posete sau plicuri hand-made – sunt create din materiale impermeabile, foarte rezistente in timp cat si la greutate. Sunt utilizate la diferite evenimente asortandu-se foarte bine cu vestimentatia. Se pot crea posete de diferite dimensiuni si culori, si se pot accesoriza cu bretele sau lantic atat de purtat pe umar cat si de purtat la mana. Fiecare poseta confera feminitate, un plus de notorietate si atrag privirile tuturor datorita designului inovator si al impletirii materialelor folosite.
globulete
2. Globulete, beteala pentru pomul de Craciun – sunt accesorii hand-made pentru bradul de Craciun cu un design unic ce va impodobi cu placere in culori vii vesnicul bradut verde si va incanta privirea prietenilor, familiei si a copiilor dvs. Accesoriile de impodobit bradul de Craciun sunt create din materiale usoare, non-toxice, non-chimice si care aduc un plus de culoare alaturi de bomboanele, ciocolata si fructele din jurul bradului.

3. Martisoare – in curand.

4. Accesorii de Pasti – in curand.

5. Pleduri/pernite pufoase – in curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>